Turşu kurma çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesidir.
Kalp damar hastalıklarına karşı koruyor
Kabızlığa karşı etkili
Metabolizmayı hızlandırıyor, zayıflatıyor
Kansere karşı koruyucu
Sporcularda krampları azaltıyor
Kan şekerini dengeliyor
Bağışıklığı güçlendiriyor
Soğuk algınlığına karşı koruyor
Lahanadan kornişona, fasulyeden havuca, karnabahardan patlıcana, biberden kavuna birçok çeşidiyle kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşu, kendine has lezzetiyle hem mutluluk hem de sağlık kaynağı.
Soğuk algınlığına karşı koruyor
Kan şekerini dengeliyor
Doğal antibiyotik deposu
Antioksidan kaynağı
Probiyotik bir lezzet
Mide bulantısı ile savaşır