1

Daha çok kış aylarında vücudu soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklardan korunmak için tüketilen tahin,susamın değişik işlemlere tutulması ve ezilmesi ile elde edilir.İçeriğinde E,C ve B vitaminlerini barındırır.

Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde ve yaz kış sıcaklık farkının fazla olmadığı yerlerde yetişir.Tahin uygun ortamda saklanması durumunda bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmektedir.

Halk arasında bilinen en önemli özelliği besleyici olması, kolay acıkmayı engelleyen bir yiyecek olmasıdır.

Hücre yapısının bozulmasını engeller ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Yaşlanmaya bağlı oluşan hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

İçerisinde bulunan E vitamini kalp-damar hastalıklarını, damar tıkanıklığını önler.

Kışın grip ve benzeri hastalıklar karşısında tedavi sürecinde vücuda destek olur, üşümeyi engeller, zihni açar, dinamizm kazandırır.

Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.

Üzüm, incir, dut, hurma, keçi boynuzu gibi çeşitleri bulunan pekmez, çok eskiden beri bilinen fakat kıymeti çok sonra anlaşılan bitkisel karışımlardan birisidir.

Yoğun tadı nedeniyle genellikle tek başına tüketilmez. Bunun yerine genellikle tahinle karıştırılarak da tüketimi mevcuttur. Anadolu'ya özgü bir tür besindir.

Çok iyi bir anti oksidan görevi gören pekmez, bununla birlikte kan yapıcı besinlerin başında gelmektedir.

Enerji vermesi ve iştah açması en belirgin özelliklerindendir.

Kan dolaşımını dengeleyen ve düzenleyen pekmez karaciğer rahatsızlıklarının tedavisi aşamalarında da destekleyici bir rol üstlenmektedir.

Kış aylarında vücut direncini attırarak,mevsim geçişlerinde artan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

Çocukların zeka gelişimi için önerilmektedir.

Cilt sağlığına katkı sağlar.

Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.