Şekerleme, şekerle veya şekerli malzemelerle yapılan tatlı yiyeceklerdir. Şekerlemelerin genellikle mikro besin ve protein değeri düşüktür ve kalori açısından zengindir. Şekerleme endüstrisi antik dönemlere kadar uzanmaktadır.
Şekerlemeler; kişilerin ağzına tat veren lezzetli ürünlerden oluşur.
Bayramlara adını veren şekerler, özellikle çocukların hayatlarında önemli bir yere sahiptir.
Şekerlemelerin genellikle mikro besin ve protein değeri düşüktür ve kalori açısındandan sorun yaratmazlar
Birbirinden farklı ve lezzetli tatlara sahip şekerlemeler, aradığın aromalı şekerleme çeşitleri bulunmaktadır
Düşük kaloriye sahip oldukları için bolca tüketilebilir
Gün içinde enerji verici olarak kullanılabilir
Şekerlemeler kolayca hızlı bir şekilde tüketilebilir