₺8,75 KDV Dahil
₺11,95 KDV Dahil
₺7,25 KDV Dahil
₺8,95 KDV Dahil
₺7,25 KDV Dahil
₺7,95 KDV Dahil
₺7,25 KDV Dahil
₺7,50 KDV Dahil
₺5,90 KDV Dahil
₺7,25 KDV Dahil
₺6,95 KDV Dahil
₺7,95 KDV Dahil
₺8,75 KDV Dahil
₺10,95 KDV Dahil
₺8,50 KDV Dahil
₺11,50 KDV Dahil
₺5,00 KDV Dahil
₺5,95 KDV Dahil
₺5,00 KDV Dahil
₺5,50 KDV Dahil
₺8,75 KDV Dahil
₺10,95 KDV Dahil
1

Konserve, insanların besinleri, besin değerlerini kaybetmeden saklamak için geliştirdikleri bir yöntemdir. Batı dillerinde kullanılan konservatif kelimesi de buradan kaynaklanmaktadır.

Konserve üretim teknolojisi aslında basit bir yöntem olarak görülse de hassasiyet ve özen gerektirir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mevsimi olmayan gıdaların tüketimi mümkün.

Konserve yapmak, geçmişten günümüze ilkel muhafaza koşullarının yetersizliğini terse çevirmek amacıyla neredeyse her evde bilinen bir uygulamadır.

Konserve ürünler, taze veya pişirilmiş organik gıda maddelerinin, yenilmelerinde hiç bir sakınca oluşturmayacak teknik usullerle işlenerek bir kaç haftadan bir kaç yıla kadar vasıfları bozulmadan kalabilen ürünlerdir.

Konserveler kısa veya uzun ömürlü olarak hazırlanabilirler.

Tıpkı dondurulmuş gıdaların çözüldükten sonra tekrar dondurulamadığı gibi, konserve bir gıda da açıldıktan sonra ikinci kez konserve yapılamaz.

Konserve yapımında kullanılan ambalaj materyalleri çok çeşitlidir. Teneke kutular, cam kavanozlar veya plastik kutular ne sık kullanılan ambalaj tipleridir.

Son yıllarda tüketici bilinci arttıkça, cam kavanozlardaki konserveler daha fazla tercih edilir hale gelmiştir

3. İyi bir yapı ve tekstüre sahip olması için, et konservelerinde, bağ doku miktarı düşük olan etler seçilmelidir.

Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.