Bulyon fransız et suyu türüdür ve genellikle bunun için eşanlamlı olarak kullanılır. Bu isim, kaynama anlamına gelen "bouillir" kelimesinden geliyor. Genellikle mirpua, aromatik bitkiler, sığır eti, dana eti, kümes hayvanı kemikleri, veya karideslerin kaynayan suda sebze ile pişirilmesiyle yapılır.
1830 Bulyon tabletler, ‘besleyici tonik adı altında’ devrin eczanelerinde satılmaya başlanmıştır.
1892 İlk Bulyon kapsül üretimi
1908 İlk Bulyon tablet üretimi
1910 İlk Bulyon küp üretimi
Dengeli baharat yapısı ile ideal lezzettedir.
Daha kısa sürede üretim öncesi hazırlıklarınızı tamamlayın.
Daha az enerji kullanın, tasarruf edin.
Hazırlık aşamasında oluşan yüksek fireyi ortadan kaldırın.
Kolay stok yönetimi ve tüm aşamalarda gıda güvenliğini sağlayın.
Kolaylıkla birim maliyetinizi hesaplayın ve kontrol edin.
Birçok yemeği ve pilavı lezzetlendirmenize yardımcı olur.
Garnitür, sos ve marinasyon yapımında kullanılabilir.
Her zaman dilediğiniz kadar tavuk suyunu kolayca hazırlayın.
Domuz yağı ve katkıları içermez.
Türk Gıda Kodeksine ve TSE standartlarına uygun olarak üretilmiştir.
Hava, ışık ve neme karşı koruma sağlayan ambalajındadır.