₺1,75 KDV Dahil
₺2,00 KDV Dahil
₺1,90 KDV Dahil
₺2,00 KDV Dahil
₺5,45 KDV Dahil
₺5,50 KDV Dahil
1 2 3 4 5 >

Çikolata, tropik kakao ağacının çekirdek denen tohumlarından yapılan yiyecek. Çikolataya istendiğinde fıstık, fındık ve süt de katılır. Çikolata kalori değeri yüksek, enerji veren bir yiyecektir.

Çikolatanın ana maddesi olan kakao, ebegümecigiller familyasına dahil olan ikiçenekliler sınıfına ait bir bitkidir.

Ilıman iklim şartlarını ve yağmurları çok seven kakao bitkisinin boyu 4-8 metre uzunluğa kadar erişebilmektedir. Kakaonun doğal olarak esas yetiştiği coğrafyalar ise, And Dağları’nın alçak bölgeleri ve Amazon ile Orinoco nehirlerinin civarındaki bölgelerdir.

Kakaodan çikolata elde edilmesi için, ilk olarak kakao ağacının tohumları mayalandırılıp sonra da kurutulmaktadır.

Böylece kakaonun kendine has acı tadının kaybolması sağlanmaktadır.

Daha sonra bu kurutulmuş olan tohumlar kavrularak un haline getirilmektedir ve yağı çıkarılmaktadır.

Yağı çıkarılan tohumlara tekrardan öğütme işlemi uygulanmaktadır ve bu şekilde kakao tozu elde edilmektedir.

Kakaonun, şeker ve süt ile karıştırılmasından da çikolata meydana gelmektedir. Kakaonun içeriğinde yağ, azot, lif ve bir takım faydalı minerallerin bulunmasından dolayı çikolata, uygun miktarda tüketildiğinde sağlık açısından son derece faydalı bir lezzettir.

Çikolatanın ham maddesini oluşturan kakaonun içeriğinde, suda çözünebilen bitkisel bir pigment olan ve flavonoid adı verilen bileşen bulunmaktadır.

Bu bileşen, beyne daha fazla ve etkili şekilde oksijen gitmesini sağlamaktadır.

Ayrıca kakaonun güçlü antioksidan etkisi sayesinde çikolata, kanser gibi kötü huylu hücrelerin çoğalmasını ve yayılmasını önleyebilmektedir.

Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.