₺1,75 KDV Dahil
₺2,00 KDV Dahil
₺1,90 KDV Dahil
₺2,00 KDV Dahil
₺5,45 KDV Dahil
₺5,50 KDV Dahil
1 2 >

Bisküvi, tahıl unu veya unları içine kabarmayı sağlayıcı maddeler, şeker, tuz, yağ ve Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğinde kullanılmasına izin verilen maddelerden biri veya birkaçı katıldıktan sonra su ile yoğurularak tekniğine uygun bir biçimde işlenmesi, şekil verilmesi ve pişirilmesi sonucunda elde olunan bir üründür

Bisküvi adını Latince bir kelimeden almıştır. Latince ''Bi costus'' yanı iki kere pişirilmiş anlamına gelmektedir.

Bisküvi yapımında ilk pişirme işlemi 30-150 metre uzunluğundaki sıcak fırınlarda 1-15 dakika arasında yapılmaktadır.

İkinci pişirme işlemi, kuru hava ile soğutma fırınında yapılmaktadır. Bisküvi ve diğer benzer gıdalar genellikle yumuşak ekmeklik buğdaydan üretilmektedir.

Bisküvi, M.Ö 3. yüzyılda Roma uygarlığında üst sınıf olan patriklerin aşçıları bal, süt ve unla bisküviler pişirmiş.

Pişirilen bisküvilere dulcia ve operalactaria adları verilmiştir. Daha sonra bu bisküviler üst sınıfa sunuldu. Şarapla ıslatılarak tüketilmeye başlandı.

Bisküvi, Türkiye'ye de ithal edilmeye başlanmıştı. Şemsettin Sami'nin 1905 yılında Türkçe-Fransızca sözlüğünde ''biscuit'' sözcüğünün karşıtı ''galeta, peksimet, şekerli ve yumurtalı gevrek, bisküit'' olarak verilmiştir.

Bisküvitin Türkiye'de üretimi 1924 yılında başlandı. 1932 yılında ise iki tane fabrika kuruldu

Tatlı, tuzlu bisküvi, kremalı bisküvi, çilekli, muzlu, fındık aromalı bisküvi, çikolatalı bisküvi, içi çikolata dol,gulu bisküvi, marşmelovlu bisküvi, baharatlı bisküvi, light bisküviler, içi krema dolgulu ve meyve aromalı bisküviler gibi daha bir çok çeşit bulunmaktadır.

Diğer bir bisküvi markası olan Eti, Eskişehir'de 1972 yılında üretime başladı.

Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.