Meyve konserveleri, genellikle cam reçel kavanozlarında saklanan meyve, sebze ve şeker müstahzarlarıdır. Çilek veya kayısıdan yapılanlar gibi tatlı meyve konserveleri ve domates veya kabaktan yapılanlar gibi tuzlu konserveler dahil, birçok meyve konservesi çeşidi üretilmektedir
Göz yorgunluğunu giderir, miyopluk ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engeller.
Gut ve Romatizma hastalıkları için önerilir.
İshal durdurucu özelliğe sahiptir.
Kan şekeri ve kolestrolü düşürür
Kansere karşı vücudu koruyan enzimleri çalıştırır
Kalp krizi riskini azaltır. Damar sertliği oluşumunu engeller
Sağlıklı bağ dokusu ve yeni kılcal damar oluşumuna yardımcı olur.
Varis ve basuru iyileştirir
Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici olarak kullanılır
Zayıf kan dolaşımını arttırır.
Adet kanamalarını düzenleyen bir meyve olarak tavsiye edilmiştir.
Ağız, deri ve üriner sistem enfeksiyonlarına karşı direnci arttırır.
Anti kanserojen ve antioksidant (damarlarda yağ birikimini engelleme) özelliğine sahiptir.
Aşırı kanamayı durdurma özellğine sahiptir.
Bağırsak metabolizmasını düzenler.
Damar hastalıklarına iyi gelir.
Gece körlüğünü ortadan kaldırır.