1 2 >

Baharat, bitkilerin kök, yaprak, tohum gibi kısımlarının bazen olduğu gibi tazeyken, bazen de kurutulup, toz haline getirilip, ufalanıp veya benzeri kimi işlemlerden geçirilip, muhafaza edilip kullanılan ve yemeklere içkilere başka koku ve tatlar eklemeye yarayan gıda malzemelerinin genel adıdır.

Metabolizmayı hızlandırırlar.

Sindirim sistemini düzenler.

İştah kesici özelliği vardır. Kilo kontrolünde kullanılır.

Kan yağlarını azaltır.

Tatlı isteğini azaltır.

Kalori yoktur. Rahatlıkla tüketilebilir.

Kalp sağlığına olumlu etkileri.

Gaz ve hazımsılık şikayetlerini azaltır

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Baharatların yemeklere lezzet verme dışında sağlık yönünden de pekçok faydaları vardır. Her baharat türünün farklı fonksiyonları vardır.

Sağlık problemlerinin önüne geçebilen baharatlar, son dönemlerde bilinçli bir şekilde kullanılmaktadır.

Çerez Uyarısı

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.